keskiviikko 27. heinäkuuta 2011

Nuken iltapuku

Se olisi sitten askartelublogini ensimmäisen postauksen aika. Jännää! Kuten jatkossakin, esittelen lähinnä uusimpia tekeleitäni, jotka voivat olla melkeinpä mitä vain.

En ole koskaan pitänyt ompelusta. Ala-asteellakin valitsin puutyöt käsitöiden sijaan. Vähän aikaa sitten sain kuitenkin päähäni kokeilla, että osaisinkohan ommella jotain muutakin kun paidannappeja, ja muutaman illan näpertelyn tuloksena syntyi tämä punainen Barbien mekko. En tietenkään malttanut aloittaa mistään yksinkertaisemmasta.


Tekoprosessi oli hankala, sillä selkeitä kaavoja oli vaikea löytää internetistä eikä isoäidin vanhasta ompelukirjastakaan ollut apua, sen ohjeet kun oli tehty paljon edistyneemmille ompelijoille. Eli siis 50-luvun yläasteikäisille.. Hylkäsin siis ohjeet ja päätin selvitä maalaisjärjellä. Pian jo leikkelin pieneksi jäänyttä hametta palasiksi ja piirtelin kaavoja omasta päästäni. Tuloksena oli aluksi väärin yhdistettyjä osia ja paljon ratkomista mutta hei, tehdessä oppii.

Halusin mekon yläosaan jonkinlaista kukkahärpäkettä, ja heti silmäni osuikin rikkimenneen hiuspinnin muovikukkaan. Sitten vain yksinkertaisesti asettelin sen paikoilleen ja ompelin kiinni. Purkautuvat reunat vahvistin pykäpistoin, ja sain aikaan pitsisen vaikutelman. Yläosaan ommellut mustat helmet ja timantit revin irti rikkinäisistä koruista, jotka olin ajatellut vielä joskus korjata. Nyt vain korjasin ne vähän eri paikkaan. Älkää heittäkö pois vanhoja koruja, ne ovat erinomaista askartelumateriaalia!

Lopulta kävi niin että Barbien rintavarustus oli liian suuri mekkoon, mutta hieman liian pieni Lego Scala-nukke pelasti tilanteen. Se näyttää viihtyvän ihan hyvin uudessa puvussaan, eikös?

Nukenvaate näyttää kivemmalta, kun sen kylkeen askartelee yhteensopivia esineitä. Hajuvesipulloihin riittää kaksi helmeä jotka liimataan päällekkäin, päivänvarjo puolestaan saadaan hammastikusta jonka ympäri kieputetaan satiininauhaa. Meikkirasian saa tehtyä pahvista ja satiininauhasta ja siihen voi ommella koristeeksi helmiä, pitsiä tai taskun.







4 kommenttia:

  1. Hieno juhlamekko siitä tuli.
    Onnea uudelle blogille ja intoa askarruksiin. Täytyypä kurkistella tänne myöhemminkin.

    VastaaPoista
  2. Eksyin blogiisi, kun luin Suuri Käsityö -lehden keskustelua blogeista (olit linkannut tämän sinne).
    Täällä on sinulla han mielettömiä ideoita :DD Ihanaa pikku näpertämistä ja ideoita. Osaat hyvin keksiä askartelutarvikkeita niin helmistä tehtyyn hajuvesipulloon kuin hammastikkupäivänvarjoon :D Voisin kuvitella, että sinulla on näitä muodissa olevia "aikuisten nukketaloja", joissa kaikki tarvikkeet tehdään just eikä melkein oikean näköisiksi :)
    Jatka ihmeessä blogiasi ja ennen kaikkea askartelua! Blogisi on ihana <3
    Terveisin satunnainen surffailija Teija

    VastaaPoista
  3. Kiitos ihanasta ja tsemppaavasta kommentista! :)

    VastaaPoista