keskiviikko 17. elokuuta 2011

Näin teet itse hiuskoristeita

Aina välillä innostun askartelemaan kerralla hirveän läjän erilaisia hiuspinnejä ja nutturakoristeita. Kun kerää kaiken tarvittavan materiaalin syliinsä ja alkaa katselemaan jotain hyvää elokuvaa toisella silmällä, niitä syntyy kuin itsekseen.

 Hiuskoristeiden tekemiseen tarvitaan vain tavallisia hiuspinnejä, ja kaikenlaista tilpehööriä kuten helmiä, paljetteja, nappeja, muovikukkia ja pikkuleluja. Kankaita, harsoja ja höyheniä käyttämällä saa tehtyä koristeita jotka sopivat kampauksen sekaan hienoihin juhliin. On hauskaa kun voi sanoa toisille, että tein sen ihan itse! Kivoimmat koristeet syntyvät, kun miettii jo valmiiksi että voisinpa tehdä jotain, joka sopii näihin korvakoruihin, hameeseen, jne.

Kun osaset on kerätty, ne tarvitsee vain yhdistää joko liimalla (erikeeper käy hyvin tähän) tai kestävää jälkeä halutessaan neulalla ja langalla.

Suomalaisesta kirjakaupasta löytyi tämmöisiä. Ihan sikasöpöjä!





maanantai 8. elokuuta 2011

Prinsessa ja sammakko muovailuvahasta

Heissan! Tässäpä tämmöinen muovailuvahapostaus. Rakastan Disney-elokuvia ja hahmoja, ja ne ovat aiheena monissa askarteluissani. Tämä Prinsessa ja sammakko-elokuvasta tuttu Tiana syntyi jo aikaa sitten, mutta sain vasta nyt aikaiseksi tehdä sille sammakkokaverin, prinssi Naveenin :)
Olen huomannut, että jos tykkää muotoilla esineitä savesta tai muovailumassasta, on hyvä harjoitella muovailuvahalla. Sillä saa tarkkaa jälkeä aikaiseksi kun vaha ei jämähdä kuivaksi kesken kaiken, ja värejä voi sekoitella loputtomasti. Huono puoli onkin sitten se, etteivät tällaiset taideteokset ole ikuisia..



tiistai 2. elokuuta 2011

Esittelyssä Vivienne Boulton: Nukkekotikirja




Ollessani 8-vuotias kävin paljon kirjastossa. Mukaani tarttui aina tämä kirja. Palautus tuntui joka kerta niin kurjalta, että sain pian oman kappaleen. Onneksi, sillä tuo kirja ruokki valtavasti mielikuvitustani ja sai minut kiinnostumaan kaikenlaisesta näpertelystä. Sillä on sama vaikutus edelleenkin.

Nukkekotikirja on samaan aikaan värikäs ohjekirja ja kaunis kuvasto, josta saa vinkkejä nukkekodin sisustamiseen erilaisten tyylien mukaan. Mukana on mm.Viktoriaaninen aika, 1930-luku sekä nykyaika. Kirja opastaa kädestäpitäen, kuinka voi itse tehdä nukketalon nuket, tavarat ja huonekalut. Tavaroiden tekeminen ei tule kalliiksi - suuri osa teko-ojeiden materiaaleista koostuu ihan arkisista asioista joita jokaisella on kotonaan: käytetään kankaita, pahvia, helmiä, karkkipapereita, foliota ja hammastikkuja. Kirjassa myös paljon käytetyt muovailumassa, puu ja akryylimaali ovat edullisia ja helposti saatavilla.

Vaikka kirjassa on valtava määrä teko-ohjeita, se saa pään vilisemään myös omia ideoita. Yhtäkkiä sitä näkee aarteita joka puolella ja kädet syyhyävät päästä kokeilemaan, mitä kaikkea niistä voi tehdä. Samalla oppii myös, ettei kirjan ohjeita tarvitse tulkita kirjaimellisesti vaan oma tulkinta on sallittua. Ei ole katastrofi, jos käyttää vanerin sijasta pahvia tai kovettuvan muovailumassan sijasta muovailuvahaa. Kirja on siis oiva ponnahduslauta täysin omanlaisensa nukketalon perustamiseen.

Kirjasta inspiroituvat paitsi nukkekotiharrastajat, myös aivan tavalliset askartajat. Miltä kuulostaisi esimerkiksi kirjan ohjeita hyödyntäen tehty suloinen avaimenperä? Tai huonekalu Barbietaloon? Myös eri tyyleistä kiinnostuneet sisustajat ja keräilijät ihastuvat laadukkaisiin kuviin nukketalon huoneista ja esineistä. Kirja sopii niin aikuisille kuin lapsillekin, tosin ei ihan pienimmille.

Vivienne Boultonin nukkekotikirja Adlibriksessä